Asutko 70–80-luvulla rakennetussa omakotitalossa? 

Näin parannat hengitysilman laatua kodissasi jo tänään... 

...ja estät sisäilmasairauksien puhkeamisen sinulle tai perheellesi 

Mitä tapahtuu, jos hengität päivän aikana 15 000 litraa huonolaatuista ilmaa?

Hengität päivittäin n. 15 000 litraa ilmaa. Se on paljon. Suurimmassa osassa 70–80-luvulla rakennetuista omakotitaloista, on heikosti toimiva ilmanvaihto ja siitä johtuva huono sisäilma. 

Jos hengittämäsi ilma on laadultaan huonoa, niin se voi aiheuttaa sinulle ja perheesi jäsenille vakavia sairauksia, kuten keuhkosyöpää tai parantumattomia elinikäisiä sairauksia, kuten astman.

Asian vakavuuden vuoksi sisäilmasta keskustellaan niin paljon medioissa.


Et varmasti joisi litraakaan sellaista vettä, joka altistaisi sinut riskille sairastua tuollaisiin sairauksiin. EU:n tekemän tutkimuksen mukaan Suomessa menetetään vuosittain 20 000 henkilövuotta huonon sisäilman aiheuttamien sairauksien takia.

Onneksesi voit kuitenkin muuttaa kotisi sisäilmaa paremmaksi jo tänään oppaassa esiteltyjen vinkkien avulla.

Hyvä sisäilma edistää terveyttäsi mm. parantuneen unen ja hävinneiden terveysriskien avulla.

Tilanne on kuitenkin haastava: saatat luulla, että kotisi sisäilma on hyvää. Huonoa kodin sisäilmaa ei yleensä itse huomaa, koska siihen on tottunut.

Siksi teimme sinulle ilmaisen oppaan, josta opit:

  • 12 selkeintä merkkiä, joista tunnistat, onko kodissasi huono ilmanvaihto ja liian mikrobipitoinen hengitysilma. Kokeile oppaassa mainittuja testejä kotonasi!
  •  Edistätkö kosteusvaurioiden ja homeen syntymistä kotisi rakenteisiin tietämättäsi heikolla ilmanvaihdolla?
  •  4 asiaa, jotka voit tehdä jo tänään kotisi sisäilman parantamiseksi
  • ”Teimme ikkunaremontin ja asensimme ilmalämpöpumpun, eikö ilmanvaihto olekin nyt kunnossa?” Väärin. Ilmalämpöpumpulla ei ole ilmanvaihdon toimivuuden kanssa mitään tekemistä. Remontit ovat aina hyviä asioita kotisi kunnon kannalta, mutta tiedätkö millaiset vaikutukset niillä on kotisi ilmanvaihtoon ja miten ne tulee huomioida?
  • Tästä olemme huolissamme: Sinä ja perheesi saatatte altistua tietämättänne päivittäin radonille. Radon on hajuton ja näkymätön kaasu ja 2. suurin keuhkosyövän aiheuttaja Suomessa heti tupakoinnin jälkeen. Hyvällä ilmanvaihdolla sen aiheuttamat terveysriskit voidaan kuitenkin poistaa.
  • Tässä ovat Suomen kolme yleisintä ilmanvaihtotyyliä, mikä niistä on paras?
  • Tiesitkö: Jos haluat toimivan ilmanvaihdon, niin voit säästää 60% – 80% kustannuksissa, mikäli sinulla on painovoimainen tai koneellinen poistoilmanvaihto (ns. huippuimuri), koska ilmanvaihtoasi ei tarvitse remontoida kokonaan uusiksi, vaan yksinkertaisemmat toimenpiteet riittävät. Näitä käymme läpi oppaassa!

Lataa opas 70–80-luvun talojen ilmanvaihtoon

Epäiletkö puutteellista ilmanvaihtoa?

Tilaa maksuton ilmanvaihdon kartoitus.

Kartoituksen jälkeen tiedät, miten saat sisäilmasta raikkaan.

Maksuttomalla kotikäynnillä asiantuntijamme tutkii kotisi ilmanvaihdon teknisen kunnon ja toimivuuden sekä antaa käytännön vinkkejä, miten ilmanlaatua voi parantaa.

Älä epäröi ottaa yhteyttä, kalenterimme täyttyy nopeasti. 
Vastaamme yhteydenottoihin niin pian kuin mahdollista.

Kärsitkö huonosta sisäilmasta?

Tilaa maksuton ilmanvaihtotarkistus