Takaisin

Tauno Mällinen: ”ilman laatu on nyt parempaa!”

Jyväskyläläinen Tauno Mällinen asuu 1950-luvulla rakennetussa omakotitalossa. Tauno on vuosien saatossa remontoinut ja laajentanut taloa. Yksi viimeisimmistä remonteista on keväällä 2016 tehty ilmanvaihtoremontti, jossa kotiin asennettiin ILMAKAS™ -ilmanvaihtoratkaisu. Taunoa aiemmin vaivannut krooninen nuha on remontin myötä vähentynyt ja Taunon pojan unenlaatu parantunut. Ilmanvaihtoremontti sai alkunsa Taunon pojan aloitteesta. Hän koki, että huoneilmassa oli huono nukkua ja piti siksi nukkuessaan takan peltejä auki. Myös Tauno itse havaitsi, että oltuaan muutaman päivän pois kotoa, oli ilma palatessa hieman tunkkaisen tuntuista.

– Ilmakkaalta soitteli yksi kaveri ja sitten sovittiin, että hän tulee käymään. Käynnin yhteydessä päätimme, että tehdään remontti, Tauno muistelee.

”ASENTAJAT OLIVAT MUKAVIA”

Tauno asensi itse ilmanvaihdon siirtoilmasäleet välioviin. Siirtoilmasäleiden asentaminen olisi oikeasti kuulunut Ilmakkaan tekemään kokonaisuuteen, mutta Tauno halusi asentaa ne itse. Tauno oli työn toteutuksen aikana kotona ja seurasi Ilmakkaan asentajien työskentelyä.

– Siinähän ei mennyt kuin reilu päivä. Olin itse koko ajan mukana seuraamassa remontin etenemistä, eikä minulla ole mitään moittimista Ilmakkaan työskentelyn suhteen, Tauno kertoo.

– Asentajat olivat mukavia. Juttelimme siinä työn lomassa kaikkea ja juotiin jopa kahveetkin, Tauno hymyilee.

”ILMAN LAATU ON NYT PAREMPAA!”

Ilmanvaihtoremontin jälkeen on järjestelmä toiminut Taunon mukana hyvin. Kaksi muuntajaa rikkoontui remontin valmistumisen jälkeen, mutta Tauno sai uudet tilalle nopeasti postitse. Remontilla on ollut Taunoa vaivanneeseen nuhaiseen oloon positiivinen vaikutus.

– Olen tykännyt tästä! Aiemmin kun aamulla heräsi, niin sitä piti niistellä jonkin aikaa. Nyt olo ei ole enää samalla lailla nuhainen. Ei nuhani aivan kokonaan lähtenyt, mutta olo on kuitenkin helpottanut. Myös poika kehuu, että nyt on mukavampi nukkua, Tauno sanoo.

– Ilman laatu on nyt parempaa!

Lataa tästä ilmanvaihto-opas tai tilaa meiltä kartoitus. Kartoituksen jälkeen tiedät, miten saat sisäilmasta raikkaan. Maksuttomalla kotikäynnillä asiantuntija arvioi ilmanvaihdon toimivuuden ja esittää ratkaisuvaihtoehdot. 

Oppaasta selviää:

  • Miten turvallinen ja tehokas ilmanvaihto toimii? 
  • Mitkä ovat puutteellisen ilmanvaihdon tunnusmerkit? 
  • Tärkeää tietoa radonista: näkymätön ja hajuton syövän aiheuttaja
  • Mikä on yksinkertainen ratkaisu huonoon ilmanvaihtoon?
Lataa ilmanvaihto-opas
Tilaa maksuton kartoitus

Kokemuksia

KATSO VIDEO: ”Päädyimme Ilmakkaaseen tehokkaan ja taloyhtiölle helpon kokonaisratkaisun ansiosta”

Ilmakas-ilmanvaihtoratkaisu tehosti asunto-osakeyhtö Huhtakoukko 10:n kaikkien asuntojen ilmanvaihtoa. Asensimme Ilmakkaan ensiksi pilottina yhteen asuntoon, minkä jälkeen toimivaksi todettu ratkaisu otettiin käyttöön kaikissa muissakin asunnoissa.

Lue lisää

KATSO VIDEO: Ilmakas poisti tunkkaisen sisäilman rivitaloasunnosta

– Aamuisin on mukavampi herätä, kun ilma on raikasta, sanoo Pauliina. Ilmakas-ilmanvaihtoratkaisu saa kiitosta myös täysin äänettömästä ilmanpoistolaitteesta, jota voi tarvittaessa ohjata älypuhelimella.

Lue lisää

Sisäilma raikastui huomattavasti ilmanvaihdon tehostamisen myötä

Ilmakas toteutti espoolaisten Juha Mutikaisen ja Jessica Alanderin perheen kotiin ILMAKAS™-ilmanvaihtoremontin keväällä 2017, kun vuonna 1939 rakennetun talon painovoimainen ilmanvaihto kaipasi tehostamista. Remontin lopputuloksena ilma kiertää oikein ja oikeista paikoista sisään sekä ulos.

Lue lisää

Epäiletkö puutteellista ilmanvaihtoa?

Tilaa maksuton ilmanvaihdon kartoitus.

Kartoituksen jälkeen tiedät, miten saat sisäilmasta raikkaan.

Maksuttomalla kotikäynnillä asiantuntijamme tutkii kotisi ilmanvaihdon teknisen kunnon ja toimivuuden sekä antaa käytännön vinkkejä, miten ilmanlaatua voi parantaa.

Älä epäröi ottaa yhteyttä, kalenterimme täyttyy nopeasti. 
Vastaamme yhteydenottoihin niin pian kuin mahdollista.

Kärsitkö huonosta sisäilmasta?

Tilaa maksuton ilmanvaihtotarkistus