Takaisin

Sisäilma raikastui huomattavasti ilmanvaihdon tehostamisen myötä

Ilmakas toteutti espoolaisten Juha Mutikaisen ja Jessica Alanderin perheen kotiin ILMAKAS™-ilmanvaihtoremontin keväällä 2017, kun vuonna 1939 rakennetun talon painovoimainen ilmanvaihto kaipasi tehostamista. Remontin lopputuloksena ilma kiertää oikein ja oikeista paikoista sisään sekä ulos.

Juha Mutikainen ja Jessica Alander sekä heidän lapsensa asuvat Espoossa. Perheen koti on vuonna 1939 rakennettu kolmikerroksinen rintamamiestalon tyyppinen puutalo, jota on vuosien varrella laajennettu ja remontoitu ahkerasti. Keväällä 2017 Ilmakas toteutti taloon ilmanvaihtoremontin.

– Viimeisimmät remontit on tehty 80- ja 90-luvuilla sekä 2000-luvun taitteessa. Asuinneliöitä on yhteensä reilut 250, Juha kertoo.

– Talossa on painovoimainen ilmanvaihto. Jo tätä ostaessamme tiesimme aiempien mittauksien osoittaneen sen, että ilmavirtaukset olivat hieman heikkoja. Otimme Ilmakkaaseen yhteyttä puhtaasta mielenkiinnosta, jotta he selvittäisivät, miten ilmanvaihto oikeasti toimii. Tulosten perusteella huomasimme, että ilma kyllä vaihtui, mutta vääriä reittejä pitkin, Juha muistelee.

Jokaisesta vaiheesta vastasi alansa asiantuntija

“Työ eteni niin kuin olimme suunnitelleetkin.”

Tilanteen korjaamiseksi päätettiin tehdä ilmanvaihtoremontti. Jokaiseen asuinkerrokseen tehtiin oma ilmanvaihtonsa. Korvausilmanvaihtoa lisättiin. Sen toteutuksessa käytettiin Ilmakkaan tuloilmalaitetta, joka sekoittaa ulkoa tuotavan ja sisällä olevan ilman keskenään, jonka jälkeen ilma ohjataan katonrajaan. Tämän avulla tuloilmanvaihto saadaan toimimaan ilman vedon tunnetta. Myös poistoilmanvaihtoa tehostettiin ja samalla varmistettiin myös siirtoilmanvaihdon toiminta.

– Remontti sujui oikein hyvin. Jokaiseen hommaan oli oman alansa osaaja paikalla. Työ eteni niin kuin olimme suunnitelleetkin. Yllätyksiä ei tullut yhtä poikkeusta lukuun ottamatta, joka sekin päästiin kiertämään toisella ratkaisulla, Juha summaa.

– Meidän ei tarvinnut tehdä mitään muita esivalmisteluja kuin vain hieman siirrellä joitakin huonekaluja pois tieltä, Jessica sanoo.

– Itse olin henkilökohtaisesti erittäin tyytyväinen kaikkiin asiantuntijoihin ja erityisesti sähkömieheen. Hän hoiti kaikki asennukset niin, että johtoja jäi näkyviin mahdollisimman vähän. Se oli sellainen asia, mikä arvelutti itseäni eniten, että mitä jos johtoja menisi pitkin seiniä, Juha lisää.

”Homma sujui oikein hyvin”

Ilmanvaihtoremontilla on ollut selvästi havaittavia vaikutuksia – kosteus häviää nyt paremmin kellarissa sijaitsevista märkätiloista, pyykit kuivuvat kellarissa nopeammin ja sisäilma on muutenkin raikastunut huomattavasti. Ennen remonttia Jessica oli hieman huolissaan siitä, kuinka laitteet ja niistä tuleva ääni sointuisivat osaksi sisustusta sekä asumista.

– Näin jälkikäteen täytyy sanoa, että minulle positiivinen yllätys oli se, miten vähän ne häiritsevät. Laitteista lähtevää pientä ääntä ei enää edes huomaa, Jessica toteaa.

– Ilmakkaasta jäi kokonaisuutena positiiviset fiilikset. Homma sujui oikein hyvin, Juha kiteyttää.

Lataa tästä ilmanvaihto-opas tai tilaa meiltä kartoitus. Kartoituksen jälkeen tiedät, miten saat sisäilmasta raikkaan. Maksuttomalla kotikäynnillä asiantuntija arvioi ilmanvaihdon toimivuuden ja esittää ratkaisuvaihtoehdot. 

Oppaasta selviää:

  • Miten turvallinen ja tehokas ilmanvaihto toimii? 
  • Mitkä ovat puutteellisen ilmanvaihdon tunnusmerkit? 
  • Tärkeää tietoa radonista: näkymätön ja hajuton syövän aiheuttaja
  • Mikä on yksinkertainen ratkaisu huonoon ilmanvaihtoon?
Lataa ilmanvaihto-opas
Tilaa maksuton kartoitus

Kokemuksia

KATSO VIDEO: ”Päädyimme Ilmakkaaseen tehokkaan ja taloyhtiölle helpon kokonaisratkaisun ansiosta”

Ilmakas-ilmanvaihtoratkaisu tehosti asunto-osakeyhtö Huhtakoukko 10:n kaikkien asuntojen ilmanvaihtoa. Asensimme Ilmakkaan ensiksi pilottina yhteen asuntoon, minkä jälkeen toimivaksi todettu ratkaisu otettiin käyttöön kaikissa muissakin asunnoissa.

Lue lisää

KATSO VIDEO: Ilmakas poisti tunkkaisen sisäilman rivitaloasunnosta

– Aamuisin on mukavampi herätä, kun ilma on raikasta, sanoo Pauliina. Ilmakas-ilmanvaihtoratkaisu saa kiitosta myös täysin äänettömästä ilmanpoistolaitteesta, jota voi tarvittaessa ohjata älypuhelimella.

Lue lisää

Paralympiaurheilija Jouko Grip arvostaa puhdasta sisäilmaa

Merja ja Jouko Grip tarvitsivat taloonsa raitista ilmaa. Puulämmitteinen talo tarvitsee paljon korvausilmaa, ja maailman menestyneimpänä paralympiaurheilijana Jouko arvostaa puhdasta sisäilmaa, jota on helppo hengittää. Kodin ilmanvaihtoa parantamaan tilattiin ILMAKAS™.

Lue lisää

Epäiletkö puutteellista ilmanvaihtoa?

Tilaa maksuton ilmanvaihdon kartoitus.

Kartoituksen jälkeen tiedät, miten saat sisäilmasta raikkaan.

Maksuttomalla kotikäynnillä asiantuntijamme tutkii kotisi ilmanvaihdon teknisen kunnon ja toimivuuden sekä antaa käytännön vinkkejä, miten ilmanlaatua voi parantaa.

Älä epäröi ottaa yhteyttä, kalenterimme täyttyy nopeasti. 
Vastaamme yhteydenottoihin niin pian kuin mahdollista.

Kärsitkö huonosta sisäilmasta?

Tilaa maksuton ilmanvaihtotarkistus