Takaisin

Pertti ja Raija meronen: ”olemme olleet todella tyytyväisiä tähän ratkaisuun!”

Pertti ja Raija Meronen asuvat Valkeakoskella Raijan lapsuudenkodissa. Pariskunta on vuosien varrella remontoinut taloaan laajasti. Ilmanvaihtoremontti sai alkunsa tunkkaisen tuntuisesta huoneilmasta ja epätasaisesta lämmöstä. Ratkaisu tilanteeseen oli ILMAKAS™.

Pertti ja Raija Merosen omakotitalo valmistui vuonna 1943. Talossa asuivat aiemmin Raijan vanhemmat. Heidän muutettuaan kerrostaloon muuttivat Raija ja Pertti Raijan taloon vuonna 1994. Pertti on ammatiltaan maalari ja kätevä käsistään. Pariskunta onkin vuosien varrella remontoinut taloa laajasti.

Ikkunaremontti vaikutti luonnolliseen tuloilmaan

Ilmanvaihtojärjestelmän remontti sai alkusysäyksensä ikkunaremontista. Uudet ikkunat ovat alkuperäisiä ikkunoita huomattavasti tiiviimmät. Remontin jälkeen Pertti ja Raija havaitsivat, ettei ilma kiertänyt enää entiseen malliin ja huoneilma muuttui tunkkaiseksi.

– Tykkäsin vanhoista ikkunoista kovasti, enkä olisi halunnut vaihtaa niitä. Huomasimme kuitenkin, että ikkunoiden lämmönhukka alkoi olla iso ja niistä veti. Uusien ikkunoiden myötä tuli taloon todella lämmintä ja vedon tunne lakkasi. Emme aluksi ymmärtäneet, ettei ilma kulkenutkaan enää samalla tavalla kuin ennen ikkunaremonttia, Raija muistelee.

Ikkunaremontin myötä luonnollisen tuloilman liikkuminen muuttui ja ilma alkoi tuntua tunkkaiselta. Tunkkaisuus puolestaan sai aikaan väsymyksen tunnetta sekä päänsärkyä. Tilanteeseen haluttiin löytää ratkaisu. Pariskunnan tytär huomasi Ilmakkaan mainoksen ja välitti sen eteenpäin Raijalle, joka puolestaan otti yhteyttä Ilmakkaaseen.

YHDEN PÄIVÄN TYÖ

Ilmakkaan edustaja tuli käymään ja sopivaa ratkaisua mietittiin yhdessä. Edustaja esitteli ILMAKAS™ -ratkaisun toimintaa sekä vaikutuksia. Sopimukseen ilmavaihtoremontin toteutuksesta päästiin.

– Ilmakkaan Matti totesi, että kaikista parhaiten ilma kiertää saunassa. Ilmanvaihto oli saatava kuntoon, sillä halusimme jatkaa tässä asumista. Ilman ilmanvaihtoremonttia olisi kotona asuminen kuitenkin alkanut olla hiljalleen jo terveysriski, Raija kertoo.

Itse remontti oli yhden päivän työ. Pariskunnalle jäi hyvin positiivinen kuva Ilmakkaan työskentelystä. Ilmakas saa heiltä kiitosta tekemästään hyvästä työstä.

– Matti tuli tänne aamulla ja illalla oli valmista. Hän oli hyvin asiallinen ja teki työnsä siististi, Raija kiittelee.

”OLEMME OLLEET TODELLA TYYTYVÄISIÄ TÄHÄN RATKAISUUN!”

Remontin valmistuttua ovat sen vaikutukset olleet tuntuvat. Ilmanlaatu on pariskunnan mukaan parantunut huomattavasti. Koko talo on lattiasta kattoon aiempaa tasalämpöisempi. Myös takka vetää paremmin. Aiemmin vaivanneet väsymyksen tunne sekä päänsäryt ovat jääneet pois.

– Ilma on raikkaampaa, se on se suurin asia. Lämpökään ei ole enää vain katossa koko ajan, vaan huoneet ovat tasalämpöisempiä. Minä nukun paljon paremmin, Raija kuvailee.

– Olemme olleet todella tyytyväisiä tähän ratkaisuun!

Lataa tästä ilmanvaihto-opas tai tilaa meiltä kartoitus. Kartoituksen jälkeen tiedät, miten saat sisäilmasta raikkaan. Maksuttomalla kotikäynnillä asiantuntija arvioi ilmanvaihdon toimivuuden ja esittää ratkaisuvaihtoehdot. 

Oppaasta selviää:

  • Miten turvallinen ja tehokas ilmanvaihto toimii? 
  • Mitkä ovat puutteellisen ilmanvaihdon tunnusmerkit? 
  • Tärkeää tietoa radonista: näkymätön ja hajuton syövän aiheuttaja
  • Mikä on yksinkertainen ratkaisu huonoon ilmanvaihtoon?
Lataa ilmanvaihto-opas
Tilaa maksuton kartoitus

Kokemuksia

KATSO VIDEO: ”Päädyimme Ilmakkaaseen tehokkaan ja taloyhtiölle helpon kokonaisratkaisun ansiosta”

Ilmakas-ilmanvaihtoratkaisu tehosti asunto-osakeyhtö Huhtakoukko 10:n kaikkien asuntojen ilmanvaihtoa. Asensimme Ilmakkaan ensiksi pilottina yhteen asuntoon, minkä jälkeen toimivaksi todettu ratkaisu otettiin käyttöön kaikissa muissakin asunnoissa.

Lue lisää

KATSO VIDEO: Ilmakas poisti tunkkaisen sisäilman rivitaloasunnosta

– Aamuisin on mukavampi herätä, kun ilma on raikasta, sanoo Pauliina. Ilmakas-ilmanvaihtoratkaisu saa kiitosta myös täysin äänettömästä ilmanpoistolaitteesta, jota voi tarvittaessa ohjata älypuhelimella.

Lue lisää

Sisäilma raikastui huomattavasti ilmanvaihdon tehostamisen myötä

Ilmakas toteutti espoolaisten Juha Mutikaisen ja Jessica Alanderin perheen kotiin ILMAKAS™-ilmanvaihtoremontin keväällä 2017, kun vuonna 1939 rakennetun talon painovoimainen ilmanvaihto kaipasi tehostamista. Remontin lopputuloksena ilma kiertää oikein ja oikeista paikoista sisään sekä ulos.

Lue lisää

Epäiletkö puutteellista ilmanvaihtoa?

Tilaa maksuton ilmanvaihdon kartoitus.

Kartoituksen jälkeen tiedät, miten saat sisäilmasta raikkaan.

Maksuttomalla kotikäynnillä asiantuntijamme tutkii kotisi ilmanvaihdon teknisen kunnon ja toimivuuden sekä antaa käytännön vinkkejä, miten ilmanlaatua voi parantaa.

Älä epäröi ottaa yhteyttä, kalenterimme täyttyy nopeasti. 
Vastaamme yhteydenottoihin niin pian kuin mahdollista.

Kärsitkö huonosta sisäilmasta?

Tilaa maksuton ilmanvaihtotarkistus