Takaisin

Paralympiaurheilija Jouko Grip arvostaa puhdasta sisäilmaa

Merja ja Jouko Grip tarvitsivat taloonsa raitista ilmaa. Puulämmitteinen talo tarvitsee paljon korvausilmaa, ja maailman menestyneimpänä paralympiaurheilijana Jouko arvostaa puhdasta sisäilmaa, jota on helppo hengittää. Kodin ilmanvaihtoa parantamaan tilattiin ILMAKAS™.

Gripin pariskunta asuu Pälkäneellä, Mallasjärven rannalla. Paikka, jossa Gripien vuonna 1983 valmistunut talo sijaitsee, on nostalginen – onhan paikalla asunut Joukon sukua jo 1800-luvulta alkaen.

Jouko oli mukana rakentamassa taloa 1980-luvun alussa samalla, kun valmistautui toisiin talviparalympialaisiinsa, sekä vuoden 1984 kesäkisoihin.

– Rakennettiin taloa, ja siinä ohessa rakennettiin kuntoa isoihin arvokisoihin! Olin mukana rakennuksella niin paljon kuin ehdin, Jouko muistelee.

Talo valmistui, ja kisoista kotiintuomisiksi lähti useampi kultamitali. Kahdenkymmenen vuoden uransa aikana Jouko ehti ansaita yhteensä 41 arvokisamitalia ja paralympiakultaa hiihdossa, ampumahiihdossa ja yleisurheilussa.

– Minut valittiin Torinossa vuonna 2006 kaikkien aikojen parhaana mieshiihtäjänä kansainvälisen paralympiakomitean Hall of Fameen, Jouko kertoo.

“HALUTTIIN RAITISTA ILMAA ULKOA SISÄLLE”

Ilmakas-ratkaisuun Gripit tutustuivat ensimmäistä kertaa, kun Energiavarma Oy:n Matti Torkkola saapui esittelemään ratkaisua. Ratkaisun hyödyt olivat juuri niitä, mitä pariskunta oli hakenutkin ja valinta oli selvä.

– Kun tätä asiaa esiteltiin, niin asiat loksahtivat paikoilleen. Siitä lähdettiin liikkeelle, että saadaan puhdasta korvausilmaa, eikä se tule tuolta rakenteiden raoista, Jouko kertoo.

– Meillä on paljon puulämmitteisiä tulisijoja ja nehän tarvitsevat korvausilmaa paljonkin! Jos korvausilma tulee rakenteista, mukana tulee pölyä ja hometta.

Asennus sujui vaivattomasti

Merjan ja Joukon kotiin asennettiin Ilmakas-ratkaisu, jonka myötä makuuhuoneisiin ja olohuoneeseen asennettiin tuloilmalaitteet. Raitis ilma pääsee kiertämään talossa vapaasti ja poistuu sekä liesituulettimen että tulisijojen kautta.

– Hyvät arvosanat voin antaa asennuksesta! Yhden päivän se otti. Talon toiseen päätyyn ei tarvinnut tehdä tuloja, koska saunaan tulee ilmaputki ulkoa jo valmiiksi, Jouko kertoo.

– Täällä mitattiin radonpitoisuudet poikkeuksellisesti sekä ennen että jälkeen asennuksen, koska pyysin, että näin tehtäisiin. Pitoisuudetkin olivat pienentyneet asennuksen jälkeen.

“TYTÄRKIN HUOMASI ENTISEN HUONEENSA ILMAN PARANTUNEEN”

Merja ja Jouko kiittävät Energiavarmaa ja Ilmakas-ratkaisua onnistuneista parannuksista asumisviihtyvyyteen liittyen. Parantunut ilmanlaatu on kiinnittänyt paitsi pariskunnan, myös kotoa jo muuttaneen tyttären huomion.

– Tyttö oli juuri jokin aika sitten perheensä kanssa täällä käymässä. Hän sanoi, että ihan selvästi on ilma parantunut siinä huoneessa, missä hän aikanaan nukkui, Jouko kertoo tyytyväisenä.

– Myös allergiset nuhat ovat vähentyneet. Todennäköistä on, että tästä on ollut hyötyä näidenkin suhteen.

“SUOSITTELEN EHDOTTOMASTI!”

Uuteen, raikkaampaan sisäilmaan tyytyväinen Jouko suosittelee mielellään ratkaisua myös muille puhdasta ilmanlaatua arvostaville. Uusi ratkaisu pitää Joukon kokemusten perusteella myös huoneiden lämpötilan tasaisempana.

– Tuntuu, että talon lämpötilakin pysyy tasaisempana tämän ilmanvaihdon ansiosta. Kun ilmaa tulee ja poistuu tasaisemmin, niin se pitää lämpötilankin tasaisempana.

– Ehdottomasti suosittelen tätä! Ilmanlaatu paranee varmasti, ja siitähän on paljon kiinni juuri nämä allergiset nuhat ja muut. Niistäkin pääsee todennäköisesti suurilta osin eroon, kun sisällä hengitetään raitista ilmaa, Jouko toteaa lopuksi.

Lataa tästä ilmanvaihto-opas tai tilaa meiltä kartoitus. Kartoituksen jälkeen tiedät, miten saat sisäilmasta raikkaan. Maksuttomalla kotikäynnillä asiantuntija arvioi ilmanvaihdon toimivuuden ja esittää ratkaisuvaihtoehdot. 

Oppaasta selviää:

  • Miten turvallinen ja tehokas ilmanvaihto toimii? 
  • Mitkä ovat puutteellisen ilmanvaihdon tunnusmerkit? 
  • Tärkeää tietoa radonista: näkymätön ja hajuton syövän aiheuttaja
  • Mikä on yksinkertainen ratkaisu huonoon ilmanvaihtoon?
Lataa ilmanvaihto-opas
Tilaa maksuton kartoitus

Kokemuksia

KATSO VIDEO: ”Päädyimme Ilmakkaaseen tehokkaan ja taloyhtiölle helpon kokonaisratkaisun ansiosta”

Ilmakas-ilmanvaihtoratkaisu tehosti asunto-osakeyhtö Huhtakoukko 10:n kaikkien asuntojen ilmanvaihtoa. Asensimme Ilmakkaan ensiksi pilottina yhteen asuntoon, minkä jälkeen toimivaksi todettu ratkaisu otettiin käyttöön kaikissa muissakin asunnoissa.

Lue lisää

KATSO VIDEO: Ilmakas poisti tunkkaisen sisäilman rivitaloasunnosta

– Aamuisin on mukavampi herätä, kun ilma on raikasta, sanoo Pauliina. Ilmakas-ilmanvaihtoratkaisu saa kiitosta myös täysin äänettömästä ilmanpoistolaitteesta, jota voi tarvittaessa ohjata älypuhelimella.

Lue lisää

Sisäilma raikastui huomattavasti ilmanvaihdon tehostamisen myötä

Ilmakas toteutti espoolaisten Juha Mutikaisen ja Jessica Alanderin perheen kotiin ILMAKAS™-ilmanvaihtoremontin keväällä 2017, kun vuonna 1939 rakennetun talon painovoimainen ilmanvaihto kaipasi tehostamista. Remontin lopputuloksena ilma kiertää oikein ja oikeista paikoista sisään sekä ulos.

Lue lisää

Epäiletkö puutteellista ilmanvaihtoa?

Tilaa maksuton ilmanvaihdon kartoitus.

Kartoituksen jälkeen tiedät, miten saat sisäilmasta raikkaan.

Maksuttomalla kotikäynnillä asiantuntijamme tutkii kotisi ilmanvaihdon teknisen kunnon ja toimivuuden sekä antaa käytännön vinkkejä, miten ilmanlaatua voi parantaa.

Älä epäröi ottaa yhteyttä, kalenterimme täyttyy nopeasti. 
Vastaamme yhteydenottoihin niin pian kuin mahdollista.

Kärsitkö huonosta sisäilmasta?

Tilaa maksuton ilmanvaihtotarkistus