Takaisin

Jouko ilomäki: “ilma on paljon raikkaampaa, eikä ikkunoita tarvitse avata.”

Ilomäen talossa riittävän tuloilman saanti oli ollut ongelmana jo pitkään. Myöskään poistoilma-aukot eivät toimineet riittävällä tasolla, jolloin lopputuloksena oli tunkkainen haju ja seisahtunut sisäilma. Ongelmat ratkaistiin ILMAKAS™-ilmanvaihtoratkaisulla.

Vappu ja Jouko Ilomäki asuttavat vuonna 1985 rakentamaansa omakotitaloa Pirkkalan kunnassa. Eläkeläispariskunnan lapset ovat jo muuttaneet pois kotoa, ja kaksin asuvat Ilomäet viettävät aikaansa arkisten askareiden parissa.

Ilomäet tutustuivat Ilmakas-ratkaisuun hiljattain, kun Energiavarma Oy:n edustaja saapui esittelemään ratkaisua pariskunnan kotiin. Ilmanvaihdossa parannettavaa riitti etenkin tuloilman saannissa, jota Jouko oli kerennyt pohtia jo aiemmin.

– Olin miettinyt, että tarvittaisiinko tänne koneellinen ilmanvaihto. Se olisi kuitenkin ollut melko kallis ratkaisu, eikä koneellista ilmanvaihtoa oikein vanhoihin taloihin suositellakaan, koska taloa ei ole rakennettu koneellista ilmanvaihtoa silmällä pitäen, Jouko kertoo.

– Tuloilma oli ollut meillä aina ongelma. Ainut konsti oli avata ikkunoita niin, että sieltä saatiin tuloilmaa. Ilma oli yleensä tunkkaista, ja pesuhuoneessa oli vähän paha hajukin aina silloin tällöin. Ei ollut kunnon poistoa ollenkaan.

“RAKENTEISTA TULEVA ILMA EI OLE KAUHEAN TERVEELLISTÄ”

Ilomäet päättivät asennuttaa taloonsa Ilmakas-ilmanvaihtoratkaisun. Ratkaisun myötä myös huoli rakenteista tulevan ilman epäpuhtauksista poistui ja korvausilma saadaan nyt sisään puhtaana sekä suodatettuna.

– Sehän on näin, että ilma tulee jostain seinän tai lattian raosta, jos ei ole kunnollista tuloilmaa. Se ei ole kauhean terveellistä, Jouko toteaa.

– Tänne tuli neljään huoneeseen tuloilmalaite ja poistopuhaltimet vessaan ja kylpyhuoneeseen. Jos poistopuhallin havaitsee kosteutta, se alkaa pyöriä nopeampaa, ja tuloilmaakin voi itse säätää

Ilma vaihtuu ilman vedon tunnetta

Lopputulokseen Ilomäet ovat tyytyväisiä. Joukon mukaan ilma on nyt raikkaampaa, eikä vedon tunnetta tai muita ilmanvaihtoon liittyviä ongelmia ole. Tähänastiset kokemukset uudesta ratkaisusta ovat olleet positiivisia.

– Ilma on paljon raikkaampaa, eikä ikkunoita tarvitse avata. Aiemmin ilma oli aika seisovaa. Pesuhuoneessakaan ei ole enää sitä tunkkaista hajua, eikä vetoisuuttakaan ole, Jouko summaa.

– Myös lämpötila on pystynyt tasaisena, kun ilma kiertää paremmin. Tällä kokemuksella, mitä meillä nyt on, niin tämä ratkaisu on ajanut asiansa oikein hyvin!

Lataa tästä ilmanvaihto-opas tai tilaa meiltä kartoitus. Kartoituksen jälkeen tiedät, miten saat sisäilmasta raikkaan. Maksuttomalla kotikäynnillä asiantuntija arvioi ilmanvaihdon toimivuuden ja esittää ratkaisuvaihtoehdot. 

Oppaasta selviää:

  • Miten turvallinen ja tehokas ilmanvaihto toimii? 
  • Mitkä ovat puutteellisen ilmanvaihdon tunnusmerkit? 
  • Tärkeää tietoa radonista: näkymätön ja hajuton syövän aiheuttaja
  • Mikä on yksinkertainen ratkaisu huonoon ilmanvaihtoon?
Lataa ilmanvaihto-opas
Tilaa maksuton kartoitus

Kokemuksia

KATSO VIDEO: ”Päädyimme Ilmakkaaseen tehokkaan ja taloyhtiölle helpon kokonaisratkaisun ansiosta”

Ilmakas-ilmanvaihtoratkaisu tehosti asunto-osakeyhtö Huhtakoukko 10:n kaikkien asuntojen ilmanvaihtoa. Asensimme Ilmakkaan ensiksi pilottina yhteen asuntoon, minkä jälkeen toimivaksi todettu ratkaisu otettiin käyttöön kaikissa muissakin asunnoissa.

Lue lisää

KATSO VIDEO: Ilmakas poisti tunkkaisen sisäilman rivitaloasunnosta

– Aamuisin on mukavampi herätä, kun ilma on raikasta, sanoo Pauliina. Ilmakas-ilmanvaihtoratkaisu saa kiitosta myös täysin äänettömästä ilmanpoistolaitteesta, jota voi tarvittaessa ohjata älypuhelimella.

Lue lisää

Sisäilma raikastui huomattavasti ilmanvaihdon tehostamisen myötä

Ilmakas toteutti espoolaisten Juha Mutikaisen ja Jessica Alanderin perheen kotiin ILMAKAS™-ilmanvaihtoremontin keväällä 2017, kun vuonna 1939 rakennetun talon painovoimainen ilmanvaihto kaipasi tehostamista. Remontin lopputuloksena ilma kiertää oikein ja oikeista paikoista sisään sekä ulos.

Lue lisää

Epäiletkö puutteellista ilmanvaihtoa?

Tilaa maksuton ilmanvaihdon kartoitus.

Kartoituksen jälkeen tiedät, miten saat sisäilmasta raikkaan.

Maksuttomalla kotikäynnillä asiantuntijamme tutkii kotisi ilmanvaihdon teknisen kunnon ja toimivuuden sekä antaa käytännön vinkkejä, miten ilmanlaatua voi parantaa.

Älä epäröi ottaa yhteyttä, kalenterimme täyttyy nopeasti. 
Vastaamme yhteydenottoihin niin pian kuin mahdollista.

Kärsitkö huonosta sisäilmasta?

Tilaa maksuton ilmanvaihtotarkistus