Takaisin

Hannu Penttinen: “ilmakas on kätevä ratkaisu – yksinkertainen, turvallinen ja ilmanvaihtoa tehostava.”

Kirsi ja Hannu Penttinen kaipasivat parannusta Äänekoskella sijaitsevan omakotitalonsa ilmanvaihtoon. ILMAKAS™-ilmanvaihtoratkaisu vaikutti sopivalta vuonna 1954 rakennettuun taloon, jonka painovoimainen ilmanvaihto ei tuntunut riittävältä.

Äänekoskelta kotoisin olevat Kirsi ja Hannu ovat asuneet Hannun isän aikanaan rakentamassa omakotitalossa jo 33 vuotta. Muuttaessaan taloon vuonna 1983 he toteuttivat taloon täyden peruskorjauksen, ja vuosien varrella taloon on tehty säännöllisesti pientä remonttia.

Viimeisimmän ikkunaremontin jälkeen pariskunta huomasi, ettei tuloilmaa tule tarpeeksi. Talossa on lisäksi kaksi pystyuunia, jotka tarvitsevat korvausilmaa toimiakseen.

– Tuntui, ettei tuloilmaa tule tarpeeksi, koska ilmaa ei pääse edes tiiviiden ikkunoiden välistä sisään. Ilma oli tunkkaisen oloista etenkin yläkerrassa. Aikaisemminkin jo pohdin, kun lämmitin uuneja, että ilmaa saisi tulla vähän reippaammin, Hannu kertoo.

“ILMAKAS VAIKUTTI JUURI SILTÄ, ETTÄ SOPISI MEIDÄN TALOON”

Tuloilmansaantia pohtinut Hannu oli kerennyt ostaa valmiiksi jo putken, ja pohti reiän tekemistä seinään, jotta saisi kuljetettua ulkoa lisää korvausilmaa. Hän huomasi kuitenkin netissä Ilmakas-ratkaisun mainoksen ja kiinnostui asiasta.

– Ratkaisu vaikutti juuri siltä, että sopisi tämmöiseen painovoimaiseen ilmanvaihtoon. Ei koneellinen, mutta vähän tehostettu ratkaisu kuitenkin, Hannu muistelee.

Kirsi ja Hannu päättivät tilata ratkaisun. Yhden päivän aikana tehty asennus sujui pariskunnan mukaan hyvin – ongelmia ei ilmennyt, eikä palvelun toimitus häirinnyt asumista.

– Asennus sujui oikein hyvin. Meille laitettiin alakertaan yksi tuloilmalaite ja yläkertaan kaksi. Pesuhuoneen poistoilmanvaihtoa tehostettiin poistopuhaltimella ja siirtoilmanvaihto laitettiin kuntoon, jotta ilma pääsee virtaamaan hallitusti koko rakennuksessa.

“TUNKKAISUUTTA EI OLE NYT OLLENKAAN!”

Penttiset ovat tyytyväisiä uuteen ilmanvaihtoratkaisuun. Aluksi ilmaa tuntui tulevan liikaa, mutta oikeilla säädöillä asia korjaantui. Työsuojeluvaltuutettuna Hannu painii sisäilma-asioiden kanssa säännöllisesti, joten ilmanlaatuun kiinnittää huomiota myös kotona.

– Kyllä eron huomaa selvästi. Ilma on raikkaampaa, eikä tunkkaisuutta ole nyt ollenkaan. Ilmanvaihto toimii nyt hallitusti ja oikein, ja on varmaa, että sauna ja pesuhuonekin kuivuvat, Hannu toteaa.

– Pakkaskaudella ilman lämmitystehon pientä nostamista emäntä totesi ilmaa tulevan jo liiankin kanssa. Saimme kuitenkin Ilmakkaalta neuvoja asiaan ja oikeilla säädöillä sekä pienellä lämpötilan nostolla lievä vedontunnekin saatiin kuriin.

– Työsuojeluvaltuutetun hommassa tulee sisäilma-asioita vastaan. Nyt tiedän, että kotona paine-erotkin ovat tasaisemmat. Kun aluksi ajattelin, että teen reiän seinään itse, siitä olisikin saattanut tulla poisto eikä tulo, Hannu pohtii.

TURVALLINEN TEHOSTUS ILMANVAIHTOON

Omien kokemustensa perusteella Hannu suosittelee Ilmakas-ratkaisua myös muille vanhemmassa talossa asuville tai vanhemman talon ostamista harkitseville.

– Ilman muuta suosittelisin. Esimerkiksi 1980-luvulla rakennetut talot on tehty vähän liian tiiviiksi, jolloin ilmanvaihto hakee korvausilmaa talon rakenteista.

Koska muutokset, kuten pinta- ja ikkunaremontit, muuttavat aina asuinolosuhteita, onkin Ilmakas-remontti parhaimmillaan ennen muita remontteja.

– Kyllä tämä kannattaa ottaa huomioon, kun miettii ja budjetoi remontteja. Ilmakas on kätevä ratkaisu – yksinkertainen, turvallinen ja ilmanvaihtoa tehostava, Hannu toteaa lopuksi.

Lataa tästä ilmanvaihto-opas tai tilaa meiltä kartoitus. Kartoituksen jälkeen tiedät, miten saat sisäilmasta raikkaan. Maksuttomalla kotikäynnillä asiantuntija arvioi ilmanvaihdon toimivuuden ja esittää ratkaisuvaihtoehdot. 

Oppaasta selviää:

  • Miten turvallinen ja tehokas ilmanvaihto toimii? 
  • Mitkä ovat puutteellisen ilmanvaihdon tunnusmerkit? 
  • Tärkeää tietoa radonista: näkymätön ja hajuton syövän aiheuttaja
  • Mikä on yksinkertainen ratkaisu huonoon ilmanvaihtoon?
Lataa ilmanvaihto-opas
Tilaa maksuton kartoitus

Kokemuksia

KATSO VIDEO: ”Päädyimme Ilmakkaaseen tehokkaan ja taloyhtiölle helpon kokonaisratkaisun ansiosta”

Ilmakas-ilmanvaihtoratkaisu tehosti asunto-osakeyhtö Huhtakoukko 10:n kaikkien asuntojen ilmanvaihtoa. Asensimme Ilmakkaan ensiksi pilottina yhteen asuntoon, minkä jälkeen toimivaksi todettu ratkaisu otettiin käyttöön kaikissa muissakin asunnoissa.

Lue lisää

KATSO VIDEO: Ilmakas poisti tunkkaisen sisäilman rivitaloasunnosta

– Aamuisin on mukavampi herätä, kun ilma on raikasta, sanoo Pauliina. Ilmakas-ilmanvaihtoratkaisu saa kiitosta myös täysin äänettömästä ilmanpoistolaitteesta, jota voi tarvittaessa ohjata älypuhelimella.

Lue lisää

Sisäilma raikastui huomattavasti ilmanvaihdon tehostamisen myötä

Ilmakas toteutti espoolaisten Juha Mutikaisen ja Jessica Alanderin perheen kotiin ILMAKAS™-ilmanvaihtoremontin keväällä 2017, kun vuonna 1939 rakennetun talon painovoimainen ilmanvaihto kaipasi tehostamista. Remontin lopputuloksena ilma kiertää oikein ja oikeista paikoista sisään sekä ulos.

Lue lisää

Epäiletkö puutteellista ilmanvaihtoa?

Tilaa maksuton ilmanvaihdon kartoitus.

Kartoituksen jälkeen tiedät, miten saat sisäilmasta raikkaan.

Maksuttomalla kotikäynnillä asiantuntijamme tutkii kotisi ilmanvaihdon teknisen kunnon ja toimivuuden sekä antaa käytännön vinkkejä, miten ilmanlaatua voi parantaa.

Älä epäröi ottaa yhteyttä, kalenterimme täyttyy nopeasti. 
Vastaamme yhteydenottoihin niin pian kuin mahdollista.

Kärsitkö huonosta sisäilmasta?

Tilaa maksuton ilmanvaihtotarkistus