Ilmanvaihtoratkaisut ja -remontit taloyhtiöihin yli 5 000 kuntotarkastetun kohteen kokemuksella

ILMAKKAAN avulla tehostat taloyhtiönne nykyistä ilmanvaihtoa. Remontti on ohi jopa 
1–2 viikossa ja 60–80 % edullisempi verrattuna koko ilmanvaihdon uusimiseen.

llmakas Oy on ilmanvaihtoratkaisujen ammattilainen, joka tuottaa kokonaisvaltaista
asiantuntijapalvelua taloyhtiöille. Saat meiltä kaikki ilmanvaihtoon liittyvät työt helposti ja kustannustehokkasti – ilmanvaihdon kuntotarkastukset, asennukset, huollot, ilmastointikanavan puhdistamiset ja liesituulettimien vaihdot.

Tilaa maksuton kartoitus
Lataa ilmanvaihto-opas

Mistä tunnistan puutteellisen ilmanvaihdon taloyhtiössä?

Taloyhtiössä huono ilmanvaihto ilmenee usein asukkaiden valittaessa tunkkaisesta sisäilmasta tai vedon tunteesta. Monesti epäillään vian olevan ikkunoissa tai asunnossa epäillään olevan hometta, vaikka todellisuudessa vika on ilmanvaihdossa.

Huonon ilmanvaihdon takia korvausilma tulee sisään ikkunoiden ja ovien raoista, mikä aiheuttaa vedon tunnetta. Rakenteiden läpi tuleva korvausilma puolestaan tuo mukanaan pölyä ja haitallisia mikrobeja. 

Taustalla ovat usein myös vanhat korvausilmaventtiilit ja väärin säädetty poistoilmanvaihto.

Saat meiltä kaikki taloyhtiön ilmanvaihtoon liittyvät palvelut

Asiantuntija-palvelut

yli 5 000 kohteen kokemuksella

Ilmanvaihto-ratkaisut

taloyhtiönne erityispiirteet huomioiden

Kanavien puhdistaminen

alan parhaalla laitteistolla ja osaamisella

Liesituulettimien vaihdot

nopeasti ammattitaidolla

Taloyhtiönne ilmanvaihto kuntoon jopa viikossa

Ilmanvaihtoremontti taloyhtiössä kestää yleensä 1-2 viikkoa, kun kohteessa on painovoimainen tai tehostettu painovoimainen ilmanvaihto. Suurissa kiinteistöissä remonttiin varataan aikaa 2-4 viikkoa, mutta noin 90 % remonteista valmistuu 2 viikon aikana.

ILMAKAS™ on suunniteltu erityisesti 70–80-luvun taloihin, joihin painovoimainen ilmanvaihto on turvallisin ratkaisu. Koneellinen ilmanvaihto voi aiheuttaa vanhemmissa taloissa alipaineen, jolloin rakenteiden epäpuhtaudet ja mikrobit imeytyvät sisäilmaan.

Oikein suunniteltu taloyhtiön ilmanvaihto koostuu tulo-, poisto- ja siirtoilmanvaihdosta, jotka toimivat saumattomasti keskenään. Ilmanvaihtojärjestelmämme toimii kaikkina vuodenaikoina ilman vedon tunnetta ja sitä voi säätää tarpeen mukaan. 

Tuloilmanvaihto

Tuloilmanvaihto tuo puhtaan korvausilman ulkoa sisään. Oleskelutiloista ja makuuhuoneista tulisi löytyä korvausilmaventtiili. Tuloilmaratkaisuja on olemassa useita erilaisia ja kartoituksen yhteydessä suunnitellaan ja esitetään taloyhtiöön parhaiten soveltuvat ratkaisut.

Poistoilmanvaihto

Poistoilmanvaihdon tehtävä on kuljettaa ilman kosteus ja epäpuhtaudet ulos venttiilien kautta. Kaikki likaiset tilat (WC, pesuhuone ja keittiö) tarvitsevat poistoilmanvaihdon. 

Nykyiset asumistottumukset ja kotitalouksien lisääntynyt vedenkäyttö ovat kasvattaneet talojen kosteuskuormaa. Yleinen ongelma on, etteivät poistoilmaventtiilit kykene kuljettamaan vanhaa ilmaa ulos. Poistoventtiili voi jopa lakata toimimasta tai toimia väärään suuntaan. Poistoilmanvaihdoksi tarkoitettu venttiili voi johtaa kylmää ulkoilmaa ja putkistojen epäuhtauksia sisälle.

Poistoilmanvaihtoa voidaan tarvittaessa tehostaa siihen tarkoitetuilla puhaltimilla, joilla varmistetaan kosteuden ja epäpuhtauksien poistumisen venttiilien kautta ulos säästä riippumatta. Poiston tehostamisen kanssa on oltava erityisen tarkkana ja siinä on käytettävä oikeanlaisia menetelmiä, mitkä kyseiseen asuntoon ja poistoputkistoihin soveltuu parhaiten.

Siirtoilmanvaihto

Siirtoilmanvaihto varmistaa ilman vapaan liikkumisen vapaasti huoneesta toiseen niin, että se poistuu lopulta poistoventtiilien kautta. Tästä syystä väliovien ja lattian välissä tulisi olla 15–20 mm raot. 

Jos raot puuttuvat, asennamme huoneiden välille siirtoilmasäleet, jotka päästävät ilman liikkumaan vapaasti. 

Tilaa maksuton ilmanvaihdon kuntokartoitus

Teemme ilmanvaihdon kartoituksia ja ilmanvaihdon tehostamistoimia koko rivitaloyhtiöihin sekä erikseen tilattuna yksittäisiin asuntoihin. Remontti on suhteessa edullisempi, mitä useampaan taloyhtiön asuntoon remontti tehdään.

Kartoitus on 100 % maksuton eikä se sido sinua mihinkään. Käytä siis asiantuntemustamme hyväksesi. Olemme tehneet ilmanvaihdon kuntokartoituksen jo yli 5 000 kohteeseen.

Toimimme Uudellamaalla, Kanta-Hämeessä, Pirkanmaalla ja Keski-Suomessa.

Tilaa maksuton kartoitus taloyhtiöille

Matti Torkkola

Asiantuntijasi taloyhtiön ilmanvaihtoon liittyvissä kysymyksissä

044 7400 407
matti.torkkola@ilmakas.fi

Kuka vastaa ilmanvaihdosta taloyhtiössä?

Ilmanvaihdon toimivuus on kiinteistönomistajan vastuulla. Jos taloyhtiössä ei ole toimivaa ilmanvaihtoa, kannattaa asukkaan kysyä kirjallisesti hallitukselta, mihin toimenpiteisiin aiotaan ryhtyä asian korjaamiseksi.

Vastausta voi odottaa kohtuullisen ajan kuluessa. Mikäli asia ei etene, seuraavaksi voi soittaa kunnan terveystarkastajalle. Yleensä terveystarkastajan huomautus isännöitsijälle riittää, eikä edes käyntiä paikan päällä tarvita.

Terveydensuojelulaissa säädetään asunnon terveydellisistä vaatimuksista. Asumisterveysasetuksessa määritellään tarkemmin toimenpiderajoista, joiden ylittyessä tulee ryhtyä toimenpiteisiin haitan poistamiseksi tai rajoittamiseksi. Haittaa tulee kuitenkin arvioida osana vallitsevaa kokonaistilannetta. Kysy meiltä lisää!

Huono ilmanvaihto voi johtaa sisäilmasairauksiin

Ilmanvaihdon toimivuus vaikuttaa suoraan siihen, miten puhdasta ilmaa hengität. Jos ilmanvaihto toimii heikosti, sisäilma on pölyistä ja täynnä mikrobeja, jotka aiheuttavat flunssaa, tukkoisuutta, muita allergiaoireita ja astmaa.

Ilmanvaihdon toimivuuden saat selville kutsumalla meidät maksuttomalle kartoituskäynnille, joka ei sido sinua mihinkään jatkotoimenpiteisiin.


Asiakkaidemme kokemuksia

Tiesitkö, että...

  • Ilmanvaihdon tehtävä on tuoda puhdasta ilmaa hengitettäväksi ja poistaa likainen ilma sekä kosteus rakennuksesta

  • Ilman tulisi vaihtua pientalossa vähintään kerran kahdessa tunnissa

  • Ilmanvaihdon tulee olla aina päällä

  • Väärin tai huonosti toimiva ilmanvaihto aiheuttaa huonon sisäilman lisäksi rakenteiden kostumista, vaurioita ja hajuhaittoja

  • Puutteellinen ilmanvaihto voi aiheuttaa samankaltaisia oireita kuin kosteus- ja homevauriot

  • Ilmanvaihto on ensisijainen keino torjua terveydelle haitallista radonia kodin sisäilmassa

Miksi Ilmakas?

Kustannustehokas

Ei vaadi suuria remontteja eikä kallista investointia koneelliseen ilmanvaihtoon

Asiantunteva

Innovatiivisen ratkaisun ovat kehittäneet vuosikymmeniä ilmanlaadun parissa työskennelleet asiantuntijat.

Reilu

Aloita tilaamalla ilmanvaihdon kartoitus. Se on maksuton eikä sido mihinkään.

Lisää hyvinvointia

Puhdas sisäilma parantaa asuinmukavuutta ja ennaltaehkäisee sairastelua.

Varma ratkaisu

Ilmakas on tutkittu ja testattu ratkaisu. Se poistaa myös vedon tunteen kotoa.

Luonnonmukainen

Ilmakas on ympäristöystävällinen vaihtoehto koneelliselle ilmanvaihdolle.

Maksa osissa

Maksa ilmanvaihtoremontti joustavalla Ilmakas-rahoituksella. 

Hinta alkaen 50 €/kk.

Koneellinen vs. painovoimainen ilmanvaihto

1.

Sekä koneellinen että painovoimainen ilmanvaihto ovat hyviä ratkaisuja ja oikein asennettuina sisäilmasta tulee yhtä raikasta kummalla vaihtoehdolla tahansa.

2.

Koneellinen ilmanvaihto on hinnaltaan aina kalliimpi ja joissakin kohteissa hyvin hankala toteuttaa.

3.

Modernien korvausilmaventtiilien avulla painovoimainen tai koneellinen poistoilmanvaihto saadaan toimimaan aina oikealla tavalla kohteesta riippumatta.

4.

Korvausilmaventtiilien avulla toteutettu taloyhtiön ilmanvaihtoremontti on niin edullinen, että takaisinmaksuaikaa ei tarvitse edes laskea ja kestoltaan se on vain 1–2 päivää/asunto.

Epäiletkö puutteellista ilmanvaihtoa?

Tilaa maksuton ilmanvaihdon kartoitus.

Kartoituksen jälkeen tiedät, miten saat sisäilmasta raikkaan.

Maksuttomalla kotikäynnillä asiantuntijamme tutkii kotisi ilmanvaihdon teknisen kunnon ja toimivuuden sekä antaa käytännön vinkkejä, miten ilmanlaatua voi parantaa.

Älä epäröi ottaa yhteyttä, kalenterimme täyttyy nopeasti. 
Vastaamme yhteydenottoihin niin pian kuin mahdollista.

Kärsitkö huonosta sisäilmasta?

Tilaa maksuton ilmanvaihtotarkistus